PLANINARSKO SMUČARSKO DRUŠTVO VILINAC JABLANICA

Postavljeni solarni paneli i video nadzor na planinarski dom Vilinac

Proteklog vikenda vrijedni članovi PSD Vilinac, njih 17 uz pomoć kolega iz HPD PRENJ MOSTAR i HPD BJELAŠNICA SARAJEVO te neumornih majstora firme SOLE ČAPLJINA iznijeli su i montirali mini solarnu elektranu i video nadzor na planinarskom domu VILINAC. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svim učesnicima akcije, te UNDP-u kao finansijeru ovoga projekta.

Opširnije: Postavljeni solarni paneli i video nadzor na planinarski dom Vilinac

UPOZORENJE!!!!

Upozoravamo sve one koji su u narednom periodu imali namjeru da krenu putem kroz veliki KUK prema Vilincu (via FERATA) uz sajle da ne koriste taj put ni pod koju cjenu. Naime, PSD Vilinac svake godine prije otvaranja ferate 01.06 provjeri stanje sajli u ferati i opasnosti koje vrebaju nakon zimske sezone.

Tako je u posljednjem obilasku uočen veliki broj kamenih blokova teških po nekoliko tona koji bukvalno vise na naslagama snijega i leda u kanjonu iznad bivaka ŽIŠCO na putu kroz feratu. Preporučujemo da se ovaj put ne koristi dok  svi sigurnosni elementi uspona ne budu zadovoljeni. Isto tako upozoravamo sve one koji vrijeme žele provesti na bivaku ŽIŠCO po velikim kukom da obrate posebnu pažnju kod retanja preko potoka do mjesta gdje se zahvata pitka voda.

Slike sa terena biti će naknadno objavljene.

Hvala na razumjevanju

PSD Vilinac